Обичате ли сочни кюфтенца? Тогава непременно опитайте: крехки телешки кюфтенца в нежен сос на фурна

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Обичате ли сочни кюфтенца? Тогава непременно опитайте: крехки телешки кюфтенца в нежен сос на фурна
Обичате ли сочни кюфтенца? Тогава непременно опитайте: крехки телешки кюфтенца в нежен сос на фурна
admin
Добавена от: admin
211669
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За кюфтенцата:
500 гр. мляно телешко месо
400 гр. картофи
3 малки глави лук
2 скилидки чесън
2 с.л. брашно
1 яйце
сол, черен пипер и Вегета на вкус
За сос Бешамел:
малко масло
2-3 с.л. брашно
500 мл прясно мляко
200 мл сметана за готвене
малко сол, черен пипер
по желание малко кашкавал
 

Нарежете ситно лука и чесъна. Добавете ги към каймата. Сложете и останалите съставки (картофите предварително сварете и намачкайте). Омесете хубаво до хомогенна смес. Оформете кюфтета и ги запържете в загрято олио. Внимавайте да не се изпържат напълно, а само да хванат коричка от двете страни.
Изпържените кюфтета подредете едно до друго в огнеупорен съд.
В олиото, в което сте пържили кюфтетата, добавете бучка масло. Сложете и 2-3 с.л. брашно (пълни) и ги бъркайте, за да не образуват бучки. Щом брашното смени цвета си, добавете млякото и бъркайте непрекъснато с тел. След това добавете сметаната и подправки на вкус. Варете до получаването на сос. 
В готовия сос Бешамел добавете малко кашкавал по желание. Залейте кюфтенцата със соса, покрийте с фолио и печете 30-тина минути на 220 градуса. Махнете фолиото и печете още 15 минути на същата температура.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft