Тези панирани жулиени стават много вкусни и са толкова лесни
Предлагаме ви рецептата за панирани жулиени с чеснов сос , които стават идеално мезе. И то само за 30 минути.
Чудно вкусни стават тези панирани жулиени с чеснов сос
Трябват ни един килограм пилешко филе, 200 грама брашно, четири яйца, сол на вкус, 50 грама сусам, галета, 200 грама майонеза, три лъжици кисело мляко, четири-пет скилидки чесън.
Първо е необходимо да си нарежем на ивички пилешкото филе . След това взимаме така наречените жулиени и ги овалваме в брашното, а после ги потапяме в разбитите яйца.
Накрая ги овалваме и в сусама или галетата. Може и даже е препоръчително после да ги поставим във фризера за около десетина минутки, за да стегнат.
След като ги извадим от фризера, ги поставяме в тигана, за да се запържат до онзи апетитен златист цвят. Отцеждаме ги задължително върху една салфетка, за да им се отнеме излишната мазнина.
Счукваме после чесъна и го добавяме към вече разбърканите кисело мляко и майонеза. Жулиените ги сервираме поляти със соса, но може и той да се поднесе отделно в една малка купичка.
Сервираме вкусотиите с гарнитура по свое си желание. Даже и само така да ги хапваме обаче, да знаете, че са страшно вкусни и няма да усетите липсата на още нещо към тях.
С тези жулиени с чеснов сос може прекрасно да нагостите домочадието си, още повече, че се правят много лесно. Готови са само за 30 минутки, заедно с приготвянето.
Пожелаваме ви да си ги хапнете с огромен кеф и да ви е много сладко на всички!