Всеки, който е бил някогаш в Германия, категорично е опитал прочутите баварски колбаси . Тази невероятна закуска с бира ще накара да си загубят ума, даже най-ревностните противници на алкохола.
Получават се от смляно телешко и свинско месо, към които се прибавят подправки и които се пълнят в натурална обвивка (свински черва). Имайте предвид, че след приготвянето им, не е прието колбасите да се консумират с обвивката, поради това преди ядене внимателно я отстранете. Опитайте се да приготвите вайсвурст според нашата рецепта. Ще бъдете приятно изненадани!
Нужни съставки:
600 грама телешко месо
300 грама свинско месо
400 грама сланина
1 чаена лъжица сол
1/2 чаена лъжица черен пипер
1/2 чаена лъжица стрит кардамон
300 грама лед
1/2 чаена лъжица сушени лимонови кори
50 грама магданоз
100 грама свинска кожа
100 грама лук
изчистени свински черва
Как да си ги приготвите:
Сварете свинската кожа и лука, а след това ги смелете в месомелачка или в кухненски робот.
Смелете месото (телешкото и свинското) в месомелачката заедно със 150 грама лед.
Отделно смелете сланината.
Смесете в дълбока купа сланината, говеждото и свинското, магданоза, кората от лимон, подправките и останалата половина от леда.
Напълнете свинските черва със сместа.
Вижте още: Торта, подходяща за всеки повод! Много е вкусна!
Сварете колбасите в гореща, но не вряща вода за 15-20 минути, а след това ги охладете в студена вода. Можете, също така, да изпечете наденичките на скара.