Обърната пица

вход през zajenata.bg
Обърната пица
admin
Добавена от: admin
17389
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

8 филийки бекон
500 гр. телешка кайма
1 глава лук (ситно нарязана)
1 зелена пиперка (нарязана)
1 1/2 ч. ч. сос за пица
3 домата (нарязани)
100 гр. настъргано сирене (Чедър)
2 яйца
1 ч. ч. прясно мляко
1 с. л. олио
1 ч. ч. брашно
1/4 ч. л. сол

Сложете бекона в широк и дълбок тиган. Пържете докато покафенее равномерно и го отцедете от мазнината. Отделете и натрошете 2 филийки от бекона. Натрошете и останалите 6. Загрейте фурната до 200С.
В голяма тенджера, на умерено-висока температура, запържете каймата, лука и пиперката, докато каймата покафенее. Отцедете от мазнината и смесете с натрошените 6 фийлийки бекон и соса. Изсипете сместа в тавичка (не я мажете с олио) с размери 23х33 см. Отгоре разпръснете доматите и сиренето. Разбийте леко яйцата в средно голяма купа. Прибавете млякото и олиото и разбъркайте. След това прибавете брашното и солта. Разбивайте 2 мин. с електрически миксер на средната скорост. Изсипете равномерно върху месната смес. Поръсете с останалия бекон. Печете в предварително загрятата фурна 20-30 мин. или докато тестото се надуе и стане златисто на цвят.  
Забележка: вместо пресни домати, може да използвате за плънката други зеленчуци по желание и според сезона - гъби, варени моркови, грах, царевица и пр.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft