Сложете бекона в широк и дълбок тиган. Пържете докато покафенее равномерно и го отцедете от мазнината. Отделете и натрошете 2 филийки от бекона. Натрошете и останалите 6. Загрейте фурната до 200С.
В голяма тенджера, на умерено-висока температура, запържете каймата, лука и пиперката, докато каймата покафенее. Отцедете от мазнината и смесете с натрошените 6 фийлийки бекон и соса. Изсипете сместа в тавичка (не я мажете с олио) с размери 23х33 см. Отгоре разпръснете доматите и сиренето. Разбийте леко яйцата в средно голяма купа. Прибавете млякото и олиото и разбъркайте. След това прибавете брашното и солта. Разбивайте 2 мин. с електрически миксер на средната скорост. Изсипете равномерно върху месната смес. Поръсете с останалия бекон. Печете в предварително загрятата фурна 20-30 мин. или докато тестото се надуе и стане златисто на цвят.
Забележка: вместо пресни домати, може да използвате за плънката други зеленчуци по желание и според сезона - гъби, варени моркови, грах, царевица и пр.
Обърната пица
10 Май 2012
17389
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари