Формата за кекс се покрива с хартия за печене и вътре се подреждат парчета тиква, нарязана предварително на кубчета.
Пече се около 25 мин. на 190 градуса, след което се вади от фурната.
Върху парчетата тиква се поръсват едната ванилия и медът.
От останалите продукти (без какаото и канелата) се разбива кексово тесто, което се разделя на две части - едната по-голяма, а другата - по-малка. По-голямата част остава бяла и се излива непосредствено над тиквата. Тестото се запича 10 мин. на 190 градуса. Изважда се от фурната и отгоре се разпределя по-малкото количество тесто, смесено предварително с канелата и какаото. Кексът се връща във фурната и се пече още 25-30 мин. на 180 градуса. Когато е изпечен, сладкишът се оставя малко да се охлади, след което се обръща и се поръсва с пудра захар.