Някои продукти колкото и да ви изглеждат привлекателни и вкусни може сериозно да навредят на вашето здраве. Това не означава, че ще се разболеете, ако опитате, но по-добре е да ги избягвате колкото можете повече.
Според резултатите от едно направено изследване, с което са направени проучвания за потенциални токсини в храните, това са продуктите, които би трябвало да избягвате.
Саламите, шунката, кренвиши и бекон не само са пълни с нездравословни мазнини, но могат да съдържат до 400 на сто повече натрий и 50 на сто повече консерванти, отколкото червеното месо.
Тъй като маргаринът е направен от растителни мазнини и има по-малко холестерол и наситени мазнини, отколкото маслото, дълго се смяташе, че е по-здравословно от него. Но сега специалистите твърдят, че холестерола се вдига много, които се намират в маргарин и които блокират артериите. Трансмазнините както и наситените мазнини издигане нивото на холестерола в кръвта и увеличават риска от сърдечни заболявания.
На всички е известно, че колите са нездравословни. Само една кутийка кола съдържа около 10 супени лъжици захар. Когато въведете толкова захар, организмът започва да произвежда голямо количество инсулин и по този начин се дига много кръвната захар. Ако този процес се извършва по-често, може да заболеете от диабет и някои видове рак.
Дори и тези сладки, на които пише, че са "без захар" съдържат изкуствени подсладители.Храносмилателната система не е толкова добра в обработката на заместители на захарта. Ако прекалявайте с тези сладки може да получите сериозни болки и спазми в стомаха.
5. Хляб и бисквити с калиев бромат
Калиев броматот е химикал, който се добавя към някои бисквити и в някои видове хляб по време на печенето, независимо от това, че някои изследвания свързват с някои видове рак и е забранен в някои страни. Ако купувате опакован хляб или бисквити вижте добре етикета, който е залепен.
Сашетата в които се намират пуканките за приготвяне в микровълнова често съдържат химикал PFOS киселина, който влияе негативно на плодовитостта, работата на бъбреците и увеличава риска от рак.Тъй като на опаковката някои съставки не са посочени, би трябвало да избягвате всички видове пуканки, които са предназначени за подготовка в микровълнова. Освен това, някои пуканки съдържат трансмазнини и изкуствени аромати, които също са вредни.