1 ч. ч. брашно
3/4 ч. ч. овесени ядки
1 ч. ч. кафява захар
1/2 ч. ч. разтопено масло
100 гр. сурови белени бадеми - нарязани на филийки
1 ч. л. канела
5 ч. ч. пресни праскови (нарязани на филийки)
1 ч. ч. бяла захар
1 ч. ч. вода
2 с. л. царевично нишесте
1 ч. л. ванилия
Смесете брашното, овесените ядки, бадемите, кафявата захар, разтопеното масло и канелата. Бъркайте докато получите трошлива смес. Изсипете половината от сместа на дъното на квадратна 23-см. тава (ако не е с незалепващо покритие, намажете с разтопено масло или олио). Подредете прасковите равномерно отгоре.
Смесете бялата захар, водата, нишестето и ванилията и ги варете докато се сгъстят. Изсипете върху прасковите. Покрийте с останалото тесто.
Печете при 180С 1 ч. Сервирайте сладкиша топъл, нарязан на пастички със сладолед или бита сметана.