1. Замесва се тесто с хладката вода. Разделя се на 12 топки. Всяка топка се разточва леко в кръг с диаметър 15 см. Намазват се с олио 9 от кръговете. Останалите са за отгоре и не се мажат.
2. Четири кръга се поставят един върху друг. Разточва се кора, която се пръска с олио, след което отгоре се поставя от сиренето и се навива на руло. Подреждат се в намаслена тава. Така се процедира и с другите две кори. Рулата се нарязват на квадратчета. Намазват се с разбити яйца и се поръсват със сусам.
3. Пекат на 220 градуса, докато се зачервят.
4. Баницата се изважда от фурната и се намазва с киселото мляко, в което сме разбъркали счуканата скилидка чесън. Връщаме се във фурната за около 5 минути.
Забележка:
Когато разточвате кора, тя трябва да бъде с диаметъра на тавата, в която ще печете.