Овчарски кебап

вход през zajenata.bg
Овчарски кебап
admin
Добавена от: admin
50982
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

400 месо по избор (свинско, телешко, овнешко)
2 глави лук
2 скилидки чесън
1 чаша грах
1 картоф
1 морков
1 супена лъжица брашно
вода
сол
черен пипер на зърна
мащерка

Месото се измива, почиства от тлъстините и се нарязва на кубчета. Запържва се в тенджера с олио, така че да се позачерви и да пусне сока си. Добавят се нарязаните ситно лук и чесън, а след това - брашното. Бърка се непрекъснато, за да не загори брашното. Щом брашното покафенее, се добавя студена вода на око, така че да покрие зеленчуците и месото. Тенджерата се похлупва и се оставя да ври на тих огън, докато месото се свари напълно. Щом е готово, се добавят нарязаните морков и картоф, а след това - грахът. Ако е необходимо, се долива още малко вода, и ястието се оставя да ври до готовност. 
Щом е готов, кебапът се прехвърля в тавичка и се запича на 180 градуса, като се овкусява със сол, черен пипер и мащерка. 
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft