Огретен с брюкселско зеле

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Огретен с брюкселско зеле
Огретен с брюкселско зеле
admin
Добавена от: admin
20571
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

700 г картофи
250 г замразени бейби моркови
200 г замразено брюкселско зеле
300 г лук шалот
200 мл готварска сметана (заквасена или пълномаслена, heavy)
100 г масло
150 мл зехтин (олио)
1 бр. яйце
30 г брашно
400 мл прясно мляко
100 г пресносолно сирене
100 г топено сирене (триъгълничета)
50 г кашкавал
бял пипер, сол, индийско орехче

Сотирайте размразените бейби моркови в маслото. Размразете брюкселското зеле. Нарежете лука шалот на шайби и запържете до златисто в 100 мл зехтин. Овкусете със сол, бял пипер. Сварете обелените картофи и ги нарежете на шайби. Нарежете сиренето и топеното сирене на филийки.
С маслото, брашното и прясното мляко направете сос бешамел. Овкусете със сол, бял пипер и индийско орехче.

В дълбока тава или огнеупорна тенджера или в керамичен съд наредете продуктите в следната последователност. На дъното поставете 50 мл зехтин, наредете 1/3 от картофите, 1/2 от лука, 1/2 от бейби морковите, брюкселското зеле и пресносолното сирене. Овкусете с бял пипер. Залейте със сметаната. Наредете 1/3 от картофите, 1/2 бейби моркови, 1/2 от лука, топеното сирене. Наредете 1/3 от картофите. Залейте със соса бешамел.

Печете във фурна на 180С 40 минути. Разбийте яйцето и го смесете с настъргания кашкавал. Залейте отгоре с получената смес. Печете във фурна на 180С до зачервяване. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft