4 яйца
100 мл. сметана
80 гр. настърган кашкавал (твърдо сирене)
сол и черен пипер на вкус
индийско орехче
300 гр. гъби печурки
1 глава лук
1 скилидка чесън
3 с.л. масло
1 с.л. прясна мащерка
Разбийте яйцата със сметаната. Добавете половината от кашкавала и овкусете сместа със сол, черен пипер и индийско орехче.
Почистете и измийте гъбите, и ги нарежете на четвъртинки. Разрежете лука на две, а после - на ивици. Чесъна счукайте. Загрейте 1 с.л. масло в тиган и запържете вътре гъбите за 4 минути. Добавете още 1 с.л. масло, лука, чесъна и мащерката. Запържете всичко за 2 минути и овкусете със сол и черен пипер.
Намазнете 2 малки форми (около 15 см. диаметър) с останалото масло. Подредете гъбите на дъното на формите, залейте с яйчената смес и поръсете с останалия кашкавал. Печете в загрята фурна на 200 градуса около 15-20 минути. Поднесете с пресен хляб.