Омесвам тестото и веднага го слагам във вода - опитвали ли сте вече този трик? Стават чудни вкусотии:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Омесвам тестото и веднага го слагам във вода - опитвали ли сте вече този трик? Стават чудни вкусотии:
Омесвам тестото и веднага го слагам във вода - опитвали ли сте вече този трик? Стават чудни...
2756
Омесвам тестото и веднага го слагам във вода - опитвали ли сте вече този трик? Стават чудни вкусотии:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Най-мекият хляб, който можете да си представите, с прекрасна хрупкава коричка! Цялата тайна е в това, че тестото се слага във вода, преди да го изпечете. Ето как точно се приготвя този Хляб с водно тесто и какви продукти са необходими:

Хляб с водно тесто

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ:

  • 370 мл топла вода
  • 1 ч.
л. захар
  • 1/2 кубче прясна мая (или 10 г суха мая)
  • 540 г брашно
  • 1,5 ч. л. сол
  • топла вода
  • ПРОЦЕДУРА:

    1. Разтворете маята в топлата вода със захарта и оставете да се активира. В по-дълбок съд се слага брашното, посолява се и се разбърква.

    Добавя се готовата мая и се замесва тесто. Добавете две супени лъжици брашно и оформете тестото на топка (всичко се прави в купата).

    Прехвърлете го в по-дълбока чиста купа. Залейте тестото с гореща вода, така че водата да покрие тестото, покрийте го с кухненска кърпа и оставете да почине 15 минути.

    тесто във вода

    2. Постелете 24 см форма с хартия за печене, намажете я с олио и поръсете с брашно (за да не залепва тестото за хартията).

    втасало тесто

    След 15 минути извадете тестото от водата, но първо го отцедете, след което го прехвърлете в подготвената форма. Покрийте формата с кухненска кърпа и оставете за 30 минути.

    тесто във форма

    3. Включете фурната да загрява на 180 градуса. Направете разрез в средата на тестото и печете питката за 35-40 минути.

    хрупкав хляб

    Изпеченият хляб извадете от формата, отстранете хартията за печене и го оставете на решетка да изстине. Ако не обичате да има хрупкава коричка, завийте изпечения хляб в кухненска кърпа и го оставете да изстине.

    хляб от водно тесто

    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft