Омитат го веднага, даже не стига до хладилника! Супер мързелива манджа, а вкусът й е...
5 Януари 2017
55760
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Хашлама - сравнително добре известно арменско ястие , приготвено предимно от агнешко или телешко месо и зеленчуци. Основното предимство на това ястие е простотата на приготвянето му: просто поставете всички съставки в голяма тенджера и ги сложете да се готвят на огъня.
За да приготвите хашлама изберете месо с кокал, така че ястието да бъде по-хранително.
Опитайте и тази вкусна манджа ще спечели сърцето ви!
Съставки:
1 кг телешко / говеждо месо
600-900 гр. картофи
5 домата
2 чушки
2 глави лук
зелени подправки на вкус
чесън на вкус
черен пипер на вкус
сол на вкус
подготовка
- Месото изплакнете и нарежете на големи парчета.
- Обелете и нарежете лука на големи филийки.
- Обелете картофите и ги нарежете също на големи парчета.
- В голяма тенджера с дебело дъно сложете месото, а след това лука.
- Нарежете на големи резени доматите, а чушките почистете и нарежете на ивици.
- Сложете доматите върху месото, след което подредете чушките, а след това картофите. По желание, можете да повторите слоевете.
- Залейте зеленчуците и месото с вода, така че тя едва да покрие продуктите. Добавете сол и черен пипер на вкус, покрийте тенджерата, сложете на слаб огън и гответе най-малко 2,5-3 часа.
- Сервирайте хашламата с пресни подправки и счукан чесън.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари