Омлет в кори за баница - новата закуска на тиган накара всички да си облизват пръстите:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Омлет в кори за баница - новата закуска на тиган накара всички да си облизват пръстите:
Омлет в кори за баница - новата закуска на тиган накара всички да си облизват пръстите:
10243
Омлет в кори за баница - новата закуска на тиган накара всички да си облизват пръстите:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Днес приготвяме бърза и вкусна закуска , която е великолепно съчетание между баница и омлет . За целта ни трябват арабски питки (лаваш) или от по-дебелите кори за баница, както и най-обикновен тиган.

Тази разкошна и вкусна импровизация ще разнообрази менюто ви и със сигурност ще я правите често-често. Ето и рецептата за омлет в кори за баница :

Омлет в кори за баница

Продукти:

4 кръгли питки лаваш (или селски кори за баница)

3 яйца

100 гр. колбас или наденица

120 гр. кашкавал

1 домат

10 гр. масло

сол, смлян черен пипер - на вкус

омлет в кори за баница

Приготвяне:

От лаваша (корите) изрежете 4 еднакви кръга, които съответстват на размера на тигана, където ще се приготвяте ястието.

Разбийте яйцата в дълбок съд, подправете с черен пипер и сол на вкус, разбъркайте с вилица до гладка смес.

Намажете повърхността на тигана с масло, загрейте. Изсипете малко количество от яйчената смес на дъното. 

омлет в тиган

Бързо поставете един кръг лаваш, преди яйцето да стегне.

лаваш в тиган

Дърпайте тигана от огъня от време на време, докато редите слоевете един по един. Нарежете колбаса предварително на тънки кръгове, сложете 3-4 парчета върху лаваша.

омлет със салам

Настържете кашкавала на едро ренде. Поръсете една трета върху колбаса.

Поставете отгоре втория лист лаваш. Нарежете домата на филийки, поставете върху цялата повърхност на питката.

Поръсете домата с 1/3 от кашкавала.

закуска с домати

Поставете четвъртия лист кори (лаваш), повторете слоя колбас и кашкавал, покрийте го с последния лист кори, изсипете останалата яйчената смес отгоре, равномерно разпределяйки я по целия диаметър.

омлет в тиган

Покрийте тигана с капак, гответе ястието на слаб огън под капака за 5 минути. Когато едната страна се зачерви, обърнете го от другата с две лопатки, запържете още 5 минути.

омлет в баница

Прехвърлете ястието в чиния, нарежете на порции. Сервирайте веднага, докато кашкавалът все още се топи.

омлет в кори за баница
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft