Омлет на фурна с пресен лук и сирене
1 Април 2012
96037
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
300 г сирене
30 г масло
4 с.л. олио
2 връзки пресен лук
магданоз
червен пипер
Заливка:
2 яйца
1 ч.ч. прясно мляко
1 с.л. брашно
Ситно нарязаният пресен лук се слага в малка тавичка и се задушава до омекване заедно с олиото, малко сол и супена лъжица вода. Поръсва се с дребно нарязания магданоз и се покрива с натрошеното сирене. Отгоре се разпределя маслото.Ястието се запича и се поднася горещо, поръсено с червен пипер.
По желание може да се залее с две яйца, разбити с чаена чаша прясно мляко и супена лъжица брашно и да се запече повторно, докато се стегне заливката.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари