Ако обичате омлет , то тази рецепта определено ще влезе в арсенала ви с любими. Пухкав, въздушен и изключително нежен на вкус, този омлет-суфле е всичко, за което сте си мечтали от една закуска или лека вечеря.
Ястието се приготвя само от 3 яйца. Ще ви трябват само 4 съставки, а това са съветите, които искам да ви кажа, преди да прочетете рецептата:
Ако използвате малък тиган, можете да сложите 2 яйца. Ние домакините обикновено знаем, че когато приготвяме вкусно ястие, изваждаме яйцата поне за 1 час да престоят на стайна температура. За това суфле не е нужно да правите това, дори е по-добре да използвате студени яйца, за да се разбият по-лесно.
Омлет-суфле
Продукти:
3 яйца
1/4 чаена лъжичка сол
1 голяма лъжица захар (може да замените с майонеза)
несолено масло
ПРОЦЕДУРА:
Разделете белтъците от жълтъците в отделна купа. Добавете 1/4 чаена лъжичка сол към жълтъците и ги разбийте с бъркалка.
Белтъците се разбиват с миксер или с телена бъркалка, докато станат на пяна и на повърхността започнат да се образуват въздушни мехурчета. След това добавете 1 голяма лъжица захар и продължете да разбивате, докато захарта се разтвори.
Когато се образува фина пяна, която е увеличила обема си, значи са готови. След това започнете да добавяте разбитите жълтъци към белтъчната смес и бъркайте с шпатула, докато сместа се хомогенизира.
В леко загрят тиган сложете 1 кубче несолено масло и изчакайте да се разтопи. Залейте с яйчената смес и покрийте с капак да се готви 3-5 минути.
Когато на дъното се образува златиста коричка и тестото започне да се отделя от тигана, прегънете по средата и печете докато се изпече вътрешността.
Да ви е сладко!