Омлет с шунка и спанак
29 Юли 2013
7320
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Спанакът се измива листо по листо. Стръковете лук се почистват и измиват. Спанакът и лукът се режат на дребно. В тиган се слагат 2 с.л. краве масло. Поръсва се 1/2 ч.л. сол и съдът се поставя на включен котлон. Когато загрее мазнината, се добавят нарязаните зелении. Запържва се за 10- 15 минути. Върху тях се подрежда шунката, нарязана на кубчета или тънки филийки. Накрая се чукват яйцата. Омлетът се разбърква съвсем леко и се оставя да се запържи добре. Щом белтъкът и жълтъкът стегнат, омлетът е готов. При поднасяне се поръсва с шарена сол и настъргано сирене/кашкавал.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари