Омлет с ябълки
22 Юли 2013
5070
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Ябълката се обелва, маха се сърцевината и се нарязва на малки парченца. Яйцата се измиват, се разбиват с бъркалка и се добавя щипка сол. Отделя се половината от яйчената смес, обърква се с натрошеното сирене и се слага в тиган за пържене. Като стегне малко, отгоре се подреждат половината от ябълките. След като омлетът се запържи до готовност, отгоре се добавя останалата половина от яйцата, объркани заедно с надребнената част от праза. След като омлетът е напълно готов, се изважда внимателно с решетеста шпатула и се слага в плоска чиния. Отгоре се подреждат останалите ябълки и се поръсва с малко настъргано сирене.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари