Онзи не обича месо, другия - картофи. Е, като им ги приготвя по френски, няма мрън-мрън! Омитат...
13 Ноември 2016
266283
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Месо по френски - това е една много опростена версия на ястието " Телешко Орловски ", което за пръв път се приготвя в чест на фаворита на императрица Екатерина - граф Орлов. Месо по френски представлява приготвено на слоеве свинско или говеждо месо, картофи и лук, овкусени с течна или заквасена сметана. Ако досега не сте го опитвали, непременно го пригответе - ще оставите всички доволни, даже и най-капризните!
Съставки:
500 гр.
телешко / говеждо месо
5 картофа
1 глава лук
олио на вкус
250 гр. майонеза
100 гр. кашкавал
чесън на прах - на вкус
черен пипер на вкус
Приготвяне:
- Загрейте фурната до 190 градуса.
- Обелете лука и картофите. Лукът се нарязва на полумесеци, а картофите - на тънки филийки.
- Месото нарежете също на филийки. подправете го със сол с кориандър, изсушен чесън и черен пипер. Разбъркайте добре всичко.
- Настържете кашкавала, добавете майонеза и разбъркайте.
- Намажете с масло тавичката.
- Сложете в тавата половината картофи, поръсете с черен пипер, след което подредете отгоре половината от месото, после - слой от лук, след това половината от майонезата и кашкавала.
- Повторете всички слоеве в същия ред.
- Поставете тавата в предварително загрятата фурна. Печете месото около един час. Поднесете го с гарнитура от пресни или задушени зеленчуци.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари