Над 40 тона опасни зеленчуци са унищожени от Агенцията по храните в рамките на няколко дни, съобщава bTV. В масовия случай става въпрос за използване на пестициди.Сред най-рисковите зеленчуци са чушките и краставиците, внесени от Турция.
Десет процента от стоката, която се продава в търговската мрежа, минава лабораторни тестове. Най-рискови са вносните зеленчуци от Турция, категорични са експертите. При наличие на пестициди концентрацията на вредните химикали е най-голяма в кората на продукта.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари