Опасни ли са зелените ръбове на чипса? Цялата истина от ботаник:

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравословно хранене
Опасни ли са зелените ръбове на чипса? Цялата истина от ботаник:
414
Източник: За Жената
Снимков материал: YouTube
Опасни ли са зелените ръбове на чипса? Цялата истина от ботаник:

Трябва да сте попадали на поне едно парченце чипс със зеленикави ръбове.

чипс зелени ръбове

Снимка: Pixabay

Една жена попита във Facebook група защо ръбовете на чипса са зелени. Някои отговориха, че това е заради частта от картофа, която е зелена, а други предложиха научни отговори.

„Картофът e /r.

изложен на твърде много светлина или слънце, което предизвикlа развитието на хлорофил в частите на картофа, които са били над земята“, обясни един потребител, а ботаник се съгласи с това, съобщава Mirror.

Освен това той обяснява, че "картофите растат под земята и ако се доближат твърде много до повърхността на почвата, слънчевата светлина развива хлорофил (зелен пигмент), точно както в листата."

"Такъв чипс не е вреден за ядене - за да навредят зелените части на здравето, трябва да ги ядете в много големи количества“, каза ботаникът.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft