- (мерителната чаша е 180-190 мл)
- 1 чаена чаша захар
- 1/2 чаша вода
- 1 супена лъжица лимонов сок
- 1 супена лъжица мед
- 1/2 чаена лъжичка джинджифил на прах
- 1/4 чаена лъжичка смлян карамфил
Поставете всички съставки в огнеупорен съд на висока температура, докато сместа кипне. След това намалете температурата на средна до средно-висока и разбърквайте често-често 20-тина минути. Ще се получи плътна течност (много подобна на сиропа от сладко).
Дръпнете съда настрана и оставете няколко минути да се поохлади сместа (в зависимост от стайната температура, около 5 минути).
В тавата от печката сложете хартия за печене. С помощта на лъжица сипвайте малки купчинки от сместа върху хартията (колкото големи бонбони). Оставете ги поне 20 минути да стегнат, след което поръсете обилно с пудра захар. Отлепете ги от хартията и хубаво ги объркайте.
Съхранявайте на хладно и сухо място. Между всеки ред поставяйте намазнена хартия или поръсвайте пудра захар.