3 яйца
120 гр. бял или черен шоколад
120 гр. крема сирене
Кремообразен и лесен, отличен избор за всеки повод, особено щом знаете, че за този десерт са необходими само три съставки. Много гастрономи с изтънчен вкус са го опитвали, а сега може да му се насладите и вие.
Загрейте фурната на 170 градуса. Поставете шоколада в голяма метална купа и го разтопете на водна баня. Добавете крема сиренето и разбийте добре. Оставете сместа настрана и добавете трите жълтъка, щом леко се охлади. От белтъците пригответе гъст сняг и прибавете една трета от снега в сместа с шоколада. Внимателно разбъркайте, докато белтъците се поемат напълно. Повторете процедурата с останалия белтъчен сняг, като го добавяте на два пъти.
Покрийте форма за печене с намазнена хартия за печене, след което прехвърлете сместа вътре. Сложете формата в по-голяма тава с вряща вода и печете на 170 градуса 15 минути, след което още 15 минути на 160 градуса. Когато сладкишът е готов, изключете фурната и не го вадете още 15 минути. След това извадете поохладения сладкиш и го поръсете с пудра захар.