Опитах ги при комшийката - тя е царица на краставичките! Хрупкави, сочни и без гаден мирис на...
13 Септември 2016
79376
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Киселите краставички са обичани от мнозина, но оцетът, използван в маринатата, може да не се харесва на всички, а за деца изобщо не е препоръчителен. Съществува отлична алтернатива на маринатата с оцет - днес ще ви споделим рецептата:.
Опитайте да мариновате краставичките в ябълков сок: те ще получат свеж, сладникав, но и леко кисел вкус.
Подправки и билки може да регулирате по ваш вкус.
Рецептата е предназначена за трилитров буркан.
Рецептата е предназначена за трилитров буркан.
Продукти:
2 кг краставици - корнишони
4 кг ябълки
2 скилидки чесън
1 с.л. сол
2 с.л. захар
черешови листа на вкус
листа от касис на вкус
листа от хрян на вкус
1 с.л. ябълков оцет
1 връзка копър
Приготвяне:
- Изстискайте ябълковия сок. Имате нужда от литър сок, така че количеството на плодове може да варира.
- Краставичките залейте с вода и ги оставете да покиснат така в продължение на 2 часа.
- В долната част на бурканите подредете черешови листа, листа от френско грозде и хрян, стръкчета копър, добавете парченца дафинов лист и чесън.
- Поставете краставиците в буркан, като ги натъпчете добре. Залейте с вряла вода и оставете така за 10 минути.
- В ябълковия сок добавете захарта и солта, сложете ги да заврат. Щом сместа кипне, отстранете пяната.
- Излейте водата от бурканите. Отгоре изсипете ябълков оцет, след това разпределете горещата марината и затегнете добре с капаци.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари