За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Оплетени кифлички с прясно мляко: не е толкова трудно, колкото изглежда
Оплетени кифлички с прясно мляко: не е толкова трудно, колкото изглежда
13 Март 2016
11640
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Първо разбъркайте маята със захарта, малко брашно и мляко, и оставете сместа настрана, докато се активира маята.
След това добавете олиото, яйцата, солта и брашното - малко по малко, докато получите хубаво, меко, но нелепнещо тесто. Хубаво го измесете и оставете на топло да удвои обема си.
От тестото късайте парчета с големина приблизително колкото орех, от тях направете фитилчета, съединете ги две по две, усучете ги като фитил, след което оформете кифличка, свързвайки двата края (като на снимката).
Подредете ги в намазнена (покрита с хартия за печене) тава, намажете с разбито яйце, поставете отгоре парче сирене и ги оставете да втасват.
Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса, докато получат приятен червеникав цвят.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари