Определено мога да твърдя, че това са най- вкусните картофи, които съм яла

вход през zajenata.bg
За Жената
Определено мога да твърдя, че това са най- вкусните картофи, които съм яла
18882
Снимков материал: pixabay.com
Определено мога да твърдя, че това са най- вкусните картофи, които съм яла

Ако търсите идеи за свежи рецепти за вечеря, тази статия е за вас. От много прости и достъпни съставки днес ще създадем кулинарна трансформация в истинско банкетно ястие. Френският деликатес картофи "Boulanger" няма да остави никого на масата безразличен. Тънките резени сладки картофи в деликатен и ароматен млечен пълнеж правят нещо невероятно с вкусовите рецептори. Трябва да опитате!

 

 

Във Франция всички съставки се приготвят у дома. Нарязаните картофи с лук се подреждат в тава за печене. След това се залива с разтопено масло и мляко и се отнася до най-близката пекарна, за да се направи "Буланже" във фурната. Но дори и да изпечете ястието в домашна фурна, то ще се окаже също толкова невероятно вкусно. Готвенето ще отнеме доста време, но резултатът ще надмине всички очаквания.

картофи "Boulanger"

 

Съставки

  • 1 кг картофи
  • 70 г масло
  • 2-3 големи глави лук
  • 400 мл прясно краве мляко
  • сол на вкус
  • смлян черен пипер на вкус
  • босилек и копър по избор

готвене

 

Масло за хрупкава коричка и съблазнителен аромат

  1. Да започнем първо с картофите. Съветвам ви да изберете малки картофи за готвене на това ястие. Обелетеги и нарежете на много тънки филийки. Дебелината трябва да бъде приблизително два милиметра. Можете да направите това ръчно с нож или можете да използвате резачка за зеленчуци. След това нарязаните филийки трябва да бъдат осолени и пиперени на вкус.

    картофи

     
    5 знаменитости, хванали коронавируса
     
     
     
     
     
     
    00:00 часа
    /
    00:00 часа
     
     
     
     
     
    Пропусни
     
     
     
  2. Обикновено използвам три големи глави лук. Но ако не ви харесва много вкусът на лука, можете да вземете два по-малки. Обелете лука от люспите и нарежете с остър нож на тънки кръгчета или полукръгчета. За да предотвратите сълзене на очите, редовно навлажнявайте ножа със студена вода.

    картофи

  3. Формата, в която ще печете картофите, трябва да бъде намазана с масло. Ще ви трябват около 20–25 г.
След това сложете тънък слой картофи на дъното на тавата за печене, а след това и лука. И така повторете няколко пъти. Последният слой картофени резени трябва да бъде внимателно подреден в кръг. Колкото по-красиво го направите, толкова по-представително ще изглежда готовото ястие. Да не забравяме как французите ценят естетиката. Тази държава приравнява готвенето с високо изкуство!
  • Сега загрейте 400 мл краве мляко и го напълнете  формата с картофи. Важно е млечният пълнеж да стига до горния слой на картофените резени, но да не ги покрива. В противен случай ястието, разбира се, ще бъде вкусно, но ще загуби цялата си красота. Преди да поставите тавата със зеленчуците във фурната, намажете горната част на съда с останалото разтопено масло. Така картофите ще се запекат отгоре, ще се наситят с кремообразен вкус и ще се изпекат добре. картофи

    картофи © Depositphotos

  • След това покрийте тавичкаа с фолио (матовата страна навън) и го изпратете във фурната, предварително загрята до 200 градуса. След 40 минути махнете фолиото и оставете картофите да се пекат още 40 минути. И температурата се намалява до 180 градуса. Под фолиото зеленчуците се задушават в собствен сок и се насищат с мляко. И без фолио картофите и лука се запържват в олио. И се получава красива хрупкава коричка.

    картофи

  • Сервира се с подправки, горещо масло и лепкаво сирене

    Готовият "Boulanger" трябва да се сервира горещо. Много обичам да приготвям кремообразен сос от масло, смлян чесън и ситно нарязан пресен магданоз за ястието. По желание, между другото, можете да добавите скилидки чесън към картофените резени по време на готвене.

    картофи © Depositphotos

    Освен това френското ястие е безумно вкусно с пресни подправки. И ако обичате сирене, тогава щедро поръсете картофи с него или вече в готовия вариант, или когато извадите фолиото от формата. Вискозното топено сирене ще направи Boulanger още по-вкусни и ароматни!

     
     

    Споделям видео, което показва стъпка по стъпка процеса на приготвяне на картофи Boulanger:

     

    Не се съмнявам, че тази рецепта е най-добрият начин за приготвяне на картофи. Изненадайте вашето семейство и приятели с невероятно ястие и опитайте този шикозен френски кулинарен шедьовър сами. Приятен апетит, скъпи читатели!

    Редактор: За Жената
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft