Ако търсите идеи за свежи рецепти за вечеря, тази статия е за вас. От много прости и достъпни съставки днес ще създадем кулинарна трансформация в истинско банкетно ястие. Френският деликатес картофи "Boulanger" няма да остави никого на масата безразличен. Тънките резени сладки картофи в деликатен и ароматен млечен пълнеж правят нещо невероятно с вкусовите рецептори. Трябва да опитате!
Във Франция всички съставки се приготвят у дома. Нарязаните картофи с лук се подреждат в тава за печене. След това се залива с разтопено масло и мляко и се отнася до най-близката пекарна, за да се направи "Буланже" във фурната. Но дори и да изпечете ястието в домашна фурна, то ще се окаже също толкова невероятно вкусно. Готвенето ще отнеме доста време, но резултатът ще надмине всички очаквания.
Съставки
- 1 кг картофи
- 70 г масло
- 2-3 големи глави лук
- 400 мл прясно краве мляко
- сол на вкус
- смлян черен пипер на вкус
- босилек и копър по избор
готвене
Масло за хрупкава коричка и съблазнителен аромат
- Да започнем първо с картофите. Съветвам ви да изберете малки картофи за готвене на това ястие. Обелетеги и нарежете на много тънки филийки. Дебелината трябва да бъде приблизително два милиметра. Можете да направите това ръчно с нож или можете да използвате резачка за зеленчуци. След това нарязаните филийки трябва да бъдат осолени и пиперени на вкус.
- Обикновено използвам три големи глави лук. Но ако не ви харесва много вкусът на лука, можете да вземете два по-малки. Обелете лука от люспите и нарежете с остър нож на тънки кръгчета или полукръгчета. За да предотвратите сълзене на очите, редовно навлажнявайте ножа със студена вода.
- Формата, в която ще печете картофите, трябва да бъде намазана с масло. Ще ви трябват около 20–25 г.
Сервира се с подправки, горещо масло и лепкаво сирене
Готовият "Boulanger" трябва да се сервира горещо. Много обичам да приготвям кремообразен сос от масло, смлян чесън и ситно нарязан пресен магданоз за ястието. По желание, между другото, можете да добавите скилидки чесън към картофените резени по време на готвене.
Освен това френското ястие е безумно вкусно с пресни подправки. И ако обичате сирене, тогава щедро поръсете картофи с него или вече в готовия вариант, или когато извадите фолиото от формата. Вискозното топено сирене ще направи Boulanger още по-вкусни и ароматни!
Споделям видео, което показва стъпка по стъпка процеса на приготвяне на картофи Boulanger:
Не се съмнявам, че тази рецепта е най-добрият начин за приготвяне на картофи. Изненадайте вашето семейство и приятели с невероятно ястие и опитайте този шикозен френски кулинарен шедьовър сами. Приятен апетит, скъпи читатели!