Орехова баклава с локум

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Орехова баклава с локум
Орехова баклава с локум
admin
Добавена от: admin
64659
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 пакет точени кори за баница (по възможност не фини)
1 кг. захар
7-8 ванилии
2 кутии локум
олио
1 пакетче масло
смлени орехи
кората на един лимон
1 пакетче канела 
За сиропа:
1 кг захар
800 мл вода

В подходяща тава се нареждат корите, като между тях се поставя плънка от смелните орехи, объркани с канела и настърганата лимонова кора. На всеки ред в плънката се добавят парченца нарязан локум и се поръсва с 1-2 лъжици олио. Като се завърши реденето, баклавата се нарязва в желана форма и се залива с разтопено краве масло. Пече се в умерена фурна.
След като стане готова и изстине, баклавата се залива с горещ сироп, приготвен от 1 кг захар, 800 мл вода и ванилията. Сиропът се оставя да ври около 20 мин.
Идея: За да стане кората хрупкава, горещата баклава се залива с горещ сироп.
Готовата баклава трябва да престои поне 24 часа, преди да е готова за консумация.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft