Орехова крем торта с портокали

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Орехова крем торта с портокали
Орехова крем торта с портокали
admin
Добавена от: admin
21329
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За блата:
8 яйца
200 грама захар
150 грама брашно
150 мляни орехи
кората на един лимон

За крема:
500 грама пудра захар
8 жълтъка + 3 с. л. вода /или 4 цели яйца без вода/
500 грама масло
1 ванилия
1 портокал

За тортата:
Отделят се белтъците от жълтъците, последните се слагат на огъня и се бият с 1/2 от захарта, докато се затоплят, след това се махат от огъня и продължават да се разбиват, докато изстинат.
С останалата захар се разбиват на пяна (сняг) белтъците, към жълтъците се прибавят орехите, кората на лимона, белтъците и брашното и всичко е хомогенизира.
Сместа се изсипва в добре намазнена форма и се пече в умерена фурна.

За крема:
Яйцата се разбиват заедно със захарта на огъня, докато се загорещят, снемат се и се бият до изстиване.
В друг съд маслото се разбива, докато побелее и стане на пяна, прибавят му се малко по малко яйцата и ванилията като се бърка непрекъснато.
Блатът се разрязва на 3 равни части, които се сиропират със захарен сироп 2:1 вода/захар.
Върху така приготвените платки се поставя от крема и парченце от портокалови кори, които предварително сте нарязали на тънки парченца и сварили със захар.
Отгоре се гарнира с месо от портокал. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft