Орехова пита Йо-хо-хо с шоколад и глътка ром
4 Февруари 2016
6744
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Смесете брашното, маргарина, жълтъка, 50 гр. захар, 2 супени лъжици ром, ваниловата захар, настърганата лимонова кора и 2 супени лъжици мляко, и омесете гладко тесто. Разделете го на две части и разточете на кори с големината на тавата за печене.
За плънката: разбийте на пяна яйцата с останалата захар, добавете смлените орехи, настъргания шоколад, 2 супени лъжици ром и разбъркайте добре.
Намажете тавичката с малко масло, поставете вътре първата кора, изсипете плънката равномерно и покрийте с втората кора. Печете на 200 градуса за около половин час.
Още горещата пита се нарязва на кубчета и се поръсва с пудра захар.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари