![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
Белтъците се отделят от жълтъците и се разбиват докато станат на стегната пяна. Жълтъците се разбиват със захарта, докато се получи гладка смес и се разтопи захарта. Добавят се и канелата и смлените сухари, които са объркани предварително с бакпулвера. Спира се разбиването с миксера и се добавят смлените орехи и се разбъркват хубаво с шпатула, като постепенно се добавят разбитите белтъци и се разбърква бавно, докато белтъците попият напълно. Сместа се изсипва в намазнена и наръсена с галета тава. Пече се на умерена фурна, докато порозовее. Оставя се да изстине.
Сиропът се приготвя, като захарта и лимоновият сок се сваряват заедно с 2 ч.ч. вода за 5 минути, а конякът се добавя, след като се свали сиропът от огъня. Сладкишът се нарязва и се сиропира лъжичка по лъжичка. Поръсва се със смлени орехи.