Орехова пита с локум
31 Октомври 2013
40701
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Сложете захарта в дълбока купа, добавете олиото, киселото мляко (заедно с угасената в него сода) и накрая - брашното. Объркайте добре сместа, така че да се получи кексово тесто. През това време нарежете локума и орехите на по-едри парченца. Прехвърлете сместа в намазнена и набрашнена форма или тавичка, а отгоре забодете нарязаните локум и орехи, като ги натискате надолу (при печенето те ще потънат още). Изпечете питата в загрята умерена фурна (на 180-200 градуса), докато се изпече и отвътре (пробвайте с дървена пръчица). Готовия сладкиш оставете да поизстине, преди да извадите от формата. Поръсете с пудра захар, ароматизирана с ванилия и нарежете.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари