Орехова пита

22 Декември 2011
17551
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
3 яйца
1 чаена чаша орехови ядки
1 и 1/2 чаени чаши захар
1 и 1/2 чаени чаши брашно
1 пакетче краве масло
пудра захар за поръсване
Яйцата се разбиват със захарта и пухкава маса.
Прибавят се пресятото брашно, разтопеното масло и нарязаните орехови ядки.
Сместа се разбърквавнимателно и се изсипва във форма, обилно намазана с краве масло.
Пече се в умерена фурна.
След като изстине, питата се нарязва на малки квадратчета и се посипва с пудра захар или се залива с топинг по желание.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари