Орехово-тиквено песто
22 Декември 2011
4199
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
50 г орехови ядки
50 г белено тиквено семе
1 малка глава червен лук
1 скилидка чесън
3 стръка копър
3 стръка магданоз
сокът от 1 лимон
2 с. л. балсамов оцет
3 с. л. зехтин
Орехите и тиквеното семе се слагат в блендер или в съд, подходящ за пасатор.
Добавят се наситнените лук, чесън, копър и магданоз и се сипват лимоновият сок, балсамовият оцет и зехтинът. Всичко се пасира и сосът се поднася към рибни ястия и предястия с морски дарове.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари