У нас ореховите торти са едни от най-вкусните и кремообразни и затова всички ги обичат. Стават икономични и бързи, а домакините знаят, че орехи могат да се добавят към крема или блата. По-долу можете да прочетете рецептата за най-вкусния орехов крем , с който можете да покриете всяка торта или пастички.
Откакто имам тази рецепта, мажа с нея всяка торта за рожден ден и винаги се изяжда до последно парче. Този крем наистина обогатява всяка торта, а се прави от няколко съставки. Рецептата е много стара, както са я правили нашите баби и прабаби, без яйца, ароматна и много вкусна. Ето какво ви трябва:
Орехов крем за торти без яйца и брашно
Продукти:
- 300 г орехи
- 250 мл прясно мляко (1 чаша)
- 20 г царевично нишесте
- 200 г захар (1 чаша)
- щипка сол
- 1 чаена лъжичка ванилов екстракт (или 2 пакетчета ванилова захар)
- 500 г масло (2 големи опаковки)
Приготвяне:
Запечете за кратко ядките, без да добавяте масло, за няколко минути в тиган с незалепващо покритие. Когато пуснат прекрасния си аромат ги оставете настрана и ги оставете да изстинат напълно. Ако ги блендирате докато са горещи, стават мазни.
Смелете ядките в блендер, на няколко пъти, колкото побере в блендера. Ако имате малък блендер, не ги слагайте наведнъж, защото няма да се пасират добре.
Смесете нишестето с малко мляко в малка купа и оставете настрана. Останалото мляко, захарта, ванилията и малко сол се сипват в тенджерка. Разбъркайте с бъркалка и варете, като разбърквате, докато млякото започне да кипи. Котлонът трябва да е включен на средна температура.
Когато млякото заври, намалете котлона и добавете сместа с млякото и нишестето. Варете още няколко минути, като разбърквате, докато всичко се интегрира, след това добавете ядките и разбъркайте. Варете на котлона още 2 минути, след което отстранете и покрийте с капак и оставете крема да изстине напълно.
Разбийте маслото със стайна температура на пяна, след което постепенно го добавете към охладения крем и разбийте всичко с миксер. Ако при охлаждане кремът се втвърди, разбийте на най-висока скорост с миксера, за да стане отново кремообразен.
С този крем можете веднага да покриете блат за торта или да го оставите в хладилника да се охлади малко, за следващия ден.
Чудесен е за хапване и просто така - с лъжица!
Да ви е сладко!