Орехов пудинг
16 Януари 2012
5016
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
З бр. яйца
3 бр. белтъци
250 г орехови ядки
250 г пудра захар
канела
1 прах ванилия
масло
Орехите се смилат и се смесват с подправките. Жълтъците и захарта се разбиват до получаване на лека пяна, прибавят се разбитите на сняг белтъци и смлените орехи. Сместа се изсипва в намазана с масло форма (пълни се само до 3/4 от вместимостта й, тъй като пудингът ще увеличи обема си), покрива се с намазана с масло пергаментова хартия, захлупва се с похлупак и се вари на водна баня около един час. Отхлупва се готовия пудинг, оставя се да изстине и се поднася с разбита сметана.
От същото тесто може да се направи пудинг, изпечен във фурна на водна баня.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари