Орешник - лесна баница с орехи
26 Ноември 2014
9700
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Замесва се тесто от брашното, солта и водата. След това тестото се разделя на 10 топки и от всяко топче се разточва голяма кора. Кората се набира и се поставя в подходяща тавичка, след което се запича в предварително загрята фурна. След като се изпекат всички десет кори, се напръскват с малко солена вода, олио и се наръсват с нарязаните орехи. Процедурата се повтаря за всички кори, като се редят една върху друга. Готовата баница се нарязва на квадрати и отново се запича в предварително загрята фурна на 200 градуса за 30 минути.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари