Оригиналната рецепта за Тирамису и легендите за него

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Оригиналната рецепта за Тирамису и легендите за него
330885
Източник: struma.com
Снимков материал: pixabay.com
Оригиналната рецепта за Тирамису и легендите за него

Много са легендите за този неповторим и уникален десерт. Официалната версия е, че тирамису се ражда през седемнадесети век в Сиена, когато някои сладкари, в очакване на пристигането на Великия херцог на Тоскана, Козимо де Медичи, решили да направят торта по случай неговото гостуване

Според тях, тортата трябвало да отразява личността на Великия херцог, да е толкова сладка и вкусна, но в същото време да се получи с прости съставки Най-важното било тортата да е предимно сладка Козимо бил пристрастен към сладкото и бонбоните

Така станало ясно, тортата Тирамису която беше наречена "деликатесът на херцога" в чест на Козимо де Медичи е наречена само за царски особи.

Медичи буквално полудял по сладкиша и занесъл със себе във Флоренция.

Легендата разказва че, деликатесът на херцога станал любим десерт от благородници, които започнали да и приписват свойствата на афродизиак и нещо засилващо емоциите, откъдето идва и името тирамису.

Друга версия разказва, че авторът на Тирамису бил сладкар в Торино, направил тортата в чест на Камило Benso, граф на Кавурт. В сладкарница "El Тула", която се намирала в близост до публичен дом била сервирана на мъжете преди посещението им при жриците на любовта именно с цел да повиши мъжествеността им.

Вижте и оригиналът на РЕЦЕПТATA ЗА ТИРАМИСУ

Яйца: 6 средни

Захар: Сто и двадесет грама 2 супени лъжици кафе

Маскарпоне: 500 грама

Сварено кафе, достатъчно, че да се намокрят бишкотите, какао на прах, шоколад и

Бишкоти - 400 грама

Приготвяне:

За приготвяне на тирамису, разделете белтъците от жълтъците, прибавете половината от захарта към жълтъците (1) и с електрически миксер, разбийте (2), за да получите получите хубава смес лека, пухкава и кремообразна (3).

Добавете в маскарпонето смес от жълтъците 4 и разбийте добре, с другата половина от захарта смесете белтъците и бийте докато станат на сняг докато схванат за дъното. Смесете жълтъците с маскарпонето и белтъците на сняг,правете го нежно и много внимателно. (6). Правете това нежно, като се разбърква от дъното нагоре, с лъжица, за да не се премахне белтъка.

Кремът маскарпоне е готов.

Сложете на дъното на тортена форма крем и започнете да редите бишкотите. Един хоризонтален ред -крем, вертикален ред -крем и така докато изхабите продуктите. Отгоре поръсете с какао и после с шоколад на люспи. Тортата е готова. Оставете за няколко часа да стегне в хладилник

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft