Загрейте фурната на 150 ℃. Разбийте жълтъците, добавете 4 супени лъжици бяла захар и ванилията и бийте всичко, докато се получи гъста и кремообразна смес.
Сложете сметаната в тенджерка и загрейте на слаб огън. Преди да започне да кипи, дръпнете от котлона и я смесете я с жълтъчния крем. Прехвърлете получената смес в малък съд, а него - в по-голяма тенджерка с вряща вода. Варете на водна баня около три минути, след което отстранете от огъня.
Прехвърлете крема в огнеупорен съд (или индивидуални купички) и печете около 30 минути. Оставете да се охлади до стайна температура и след това прехвърлете в хладилник (за най-малко 1 час).
В малка купа смесете 2 супени лъжици бяла захар и 2 с.л. кафява захар. Поръсете сместа на тънък пласт върху крема. С кухненска горелка обгорете захарта, докато се карамелизира. По-лесен вариант би бил първо да карамелизирате захарта и след това да я излеете върху крема. Дръжте готовия крем брюле в хладилник до поднасянето му!
Оригинална рецепта за крем брюле
6 Май 2014
120258
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари