Ориенталска баклава на охлювчета

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Ориенталска баклава на охлювчета
Ориенталска баклава на охлювчета
admin
Добавена от: admin
105125
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 пакета готови фини кори
1 1/2 чаши счукани орехи
60 г краве масло
2 1/2 чаши захар
4-5 карамфилчета
канела
3 праха ванилия 

Корите една по една се наръсват с разтопено масло и се нареждат по 6 една върху друга, като между тях се ръси от плънка. Тя се приготвя от смесените със захарта ядки. Корите се навиват на две стегнати рула, които се нарязват на колелца през 2 см. Кръгчетата се нареждат с разрезите нагоре в намазнена тава, наръсват се с масло и се пекат на слаба фурна. Оставят се да изстинат и се заливат с горещ сироп, приготвен от 1,5 чаша захар, 1 чаша вода, карамфил, канела и ванилия. Сервират се на следващия ден, като през това време се държат на хладно.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft