1/2 глава китайско зеле (400 г) (може и обикновено)
2 стръка пресен лук
50 г. оризово фиде
50-60 г. слънчогледово семе (или бадеми, орехи)
1 1/2 ч. ч. олио за пържене
за соса:
10 с. л. олио
2 с. л. соев сос
1 с. л. оцет
1 ч. л. захар
1 щипка натриев глутамат
1 щипка сол
Ако използвате обикновено зеле: кочанът се отстранява и зелето се нарязва на по-едри ивици, които се потапят във вряла вода за 30 секунди. След това се заливат със студена вода. Ако използвате китайско зеле - просто нарежете на по-едри ивици. Поставят се в купа.
Олиото се разбива със соевия сос, захарта, натриевия глутамат, оцета и солта. Лукът се нарязва наедро и се добавя към зелето. Налива се сосът и се разбърква. Фидето се изпържва в силно загрято олио и се начупва върху готовата салата. Поръсва се със слънчогледовото семе и се сервира.