1 и 3/4 чаени чаши сварен ориз
1/3 чаена чаша ситно нарязани листа от целина
1/3 чаена чаша ситно нарязана зелена чушка
1/2 чаена чаша обелени бадемови ядки
1/2 чаена чаша орехи
1/2 чаена чаша кашу (фъстъци)
1 и 1/2 чаени чаши настърган кашкавал
1 супена лъжица сушен градински чай
1/2 супена лъжица сушена мащерка
1 чаена лъжичка сушен босилек
1 чаена лъжичка смлян черен пипер
1 чаена чаша доматен сос (кетчуп)
Трите вида ядки се счукват заедно. Смесват се с ориза и 1 чаша настърган кашкавал. Добавят се пресните и сушените подправки и 1/2 чаша доматен сос. Сместа се разбърква добре и се прехвърля в намазана с мазнина тавичка. Покрива се с алуминиево фолио и се пече 50 минути в предварително загрята до 350°С фурна. След това фолиото се отстранява, фритатата се намазва с останалия доматен сос и се поръсва с останалия кашкавал. Пече се още 10 минути.
Поднася се топла.