Оризова фритата с ядки и кашкавал

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Оризова фритата с ядки и кашкавал
Оризова фритата с ядки и кашкавал
admin
Добавена от: admin
7862
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 и 3/4 чаени чаши сварен ориз
1/3 чаена чаша ситно нарязани листа от целина
1/3 чаена чаша ситно нарязана зелена чушка
1/2 чаена чаша обелени бадемови ядки
1/2 чаена чаша орехи
1/2 чаена чаша кашу (фъстъци)
1 и 1/2 чаени чаши настърган кашкавал
1 супена лъжица сушен градински чай
1/2 супена лъжица сушена мащерка
1 чаена лъжичка сушен босилек
1 чаена лъжичка смлян черен пипер
1 чаена чаша доматен сос (кетчуп)

Трите вида ядки се счукват заедно. Смесват се с ориза и 1 чаша настърган кашкавал. Добавят се пресните и сушените подправки и 1/2 чаша доматен сос. Сместа се разбърква добре и се прехвърля в намазана с мазнина тавичка. Покрива се с алуминиево фолио и се пече 50 минути в предварително загрята до 350°С фурна. След това фолиото се отстранява, фритатата се намазва с останалия доматен сос и се поръсва с останалия кашкавал. Пече се още 10 минути.
Поднася се топла.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft