Оризови кюфтенца със сирене
10 Юли 2014
20384
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Водата се поставя в тенджерка и когато заври, в нея се добавя оризът. Огънят се намалява и се вари, докато водата се изпари. Разбърква се често, за да не залепне оризът. Оставя се да се охлади и се добавят сиренето (настъргано или натрошено) и яйцето. Всичко хубаво се измесва, за да се обединят напълно продуктите. Опитва се и се добавят сол и черен пипер на вкус.
От сместа се оформят кюфтенца или пръчици. Сместа е гъста, не се лепи, а ако лепне, леко се навлажняват ръцете с вода. Всяко кюфте се потапя в разбитото яйце, след това в галета или нишесте, и се пържи в достатъчно количество загрято олио.
Кюфтенцата се надуват, коричката им е хрупкава, а вътрешността - мека.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари