250 г плоски оризови спагети
3 с. л. олио
½ червенa люта чушка, нарязана на ситно
500 г телешка флейка или шол, нарязани на тънки пръчици
400 г броколи, разделено на розички
2 скилидки чесън
1 глава лук, нарязана на ситно
1 ч. л. нарязан пресен босилек
1 с. л. настърган джинджифил или паста от джинджифил
5 с. л. соев сос
Оризовите спагети се приготвят според инструкциите на опаковката. Отцеждат се.
В уок се загрява се 1 с. л. от олиото, слагат се чушката, половината джинджифил и спагетите. Разбъркват се и се изваждат от тигана. Държат се на топло.
В същия уок се загрява 1 с. л. от олиото и се слага месото. Разбърква се 2 мин. Изважда се и се държи на топло.
В останалото олио се слагат за 1 мин. лукът, чесънът и останалият джинджифил. Слага се броколито. След около минута се връща месото. След още 1 мин. се слага соевият сос. Разбърква се и се сервира върху спагетите.