За днешния обяд или вечеря ви предлагаме да приготвите вкусен солен кейк от ориз, където доминира прекрасната вкусова комбинация на пилешкото, моцарелата и доматите.
Загрейте фурната на 200 градуса. Намажете продълговата форма за печене руло с малко олио. Покрийте я с хартия за печене.
Сварете ориза във вода с малко сол, около 20 минути. Отцедете и оставете настрана да се охлади.
В голяма купа смесете ориза, нарязаното пиле, доматите, 200 гр. моцарелата, наситнения лук, яйцата и босилека. Подправете с черен пипер на вкус. Сместа трябва да е добре объркана.
Прехвърлете сместа с ориза в подготвената форма. Отгоре наръсете останалата моцарела. Печете тортата 20-тина минути, докато получи златисто жълт цвят. Оставете да престои 5 минути във формата, преди да я извадите.
Поръсете с настърган джинджифил и украсете с клонка мента.
Когато се охлади, нарежете я с остър нож на парчета и поднесете веднага.