Оризов пудинг с розова вода
3 Септември 2012
5063
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
5 с.л. царевично нишесте
3 до 5 с.л. захар (на вкус)
2 с.л. розова вода
3 ч.ч. прясно мляко
1 ч.л. ситно настъргана лимонова кора
1/3 ч.л. бадеми или фъстъци, нарязани на дребно
2 ч.ч. сварен ориз
Разбийте нишестето, малко захар и около 1 ч.ч. мляко на гъста паста. Поставете останалото количество мляко (заедно със захарта) да заври и след това започнете да добавяте постепенно разтвореното нишесте, като бъркате непрекъснато. Дръпнете съда от котлона добавете розовата вода, лимонова кора и сварения предварително ориз. Разсипете в отделни купички и поръсете с ядките и настъргана лимонова или портокалова кора.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари