Ориз на фурна с риба тон
19 Февруари 2014
17890
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 чаша ориз
3,5 чаши вода
1/2 чаша доматен сос
1 глава кромид лук
1 морков
1 с.л. лимонов сок
на вкус: черен пипер, микс от сушени подправки, риган
2-3 дафинови листа
2 консерви риба тон
В малко олио запържете нарязания кромид за кратко. Добавете настъргания морков и отново запържете леко, след което добавете и добре измития ориз. Пържете и него 2-3 минути, като бъркате периодично. След това добавете консервите риба, долейте водата и доматения сос, лимоновия сок и дафиновия лист. Разбъркайте всичко много добре.
Прехвърлете съда в загрята на 220-230 градуса фурна и печете около половин час, докато течността се изпари.
Поднесете ястието с прясна салата или туршия.
* 1 чаша е 250 мл
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари