Ястия с ориз

вход през zajenata.bg
82874

Ориз с маслини

Продукти:

26 броя (100 г) черни маслини без костилки
250 г ориз
1 глава кромид лук
1 стрък праз лук
750 мл гореща вода
3 с. л. олио
1 с. л. доматено пюре

смлян черен пипер
сол
ситно нарязан пресен магданоз
Приготвяне:

• Фурната се загрява на 180 С.
• Оризът се измива под течаща вода и се отцежда.
• Двата вида лук се почистват и нарязват на ситно.
• В тиган се сгорещява мазнината.
• Добавят се кромид лукът и оризът.
• Задушават се докато оризът стане прозрачен.
• Празът се посолява и се разбърква с маслините.
• Малка, огнеупорна тава се намазва с мазнина.
• Разстила се на равномерен пласт половината от ориза.
• Върху него се слага сместа от праза и маслините.
• Покрива се с втората половина от ориза.
• Ястието се залива с подсолена, гореща вода, в която е размито доматеното пюре.
• Маслините с ориз се поръсват с черен пипер.
• Ястието се пече 30 минути, като след изваждането му от фурната се поръсва по желание с магданоз.

1 2 3 4 5 6 7
8
9 10 11
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft