Ориз с раци и гъби

вход през zajenata.bg
Ориз с раци и гъби
admin
Добавена от: admin
5404
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 с.л. масло
1 глава лук, нарязан на ситно (още по-добре пресен лук)
300 г гъби, нарязани на филийки
1 скилидка чесън, нарязана на ситно
2 1/2 ч.ч. пилешки бульон
1 ч.ч. ориз
1 ч.ч. гъби
1 ч.л. мащерка
250 г месо от раци или рачешки рулца
сол на вкус
черен пипер на вкус
копър за поръсване

Лукът се задушава в маслото за 3-4 мин., прибавя се чесънът, след 1 мин. се слага оризът и след като се позапържи, се добавят гъбите. След 8 мин. се налива бульонът и се слага мащерката. Всичко се оставя да покъкри, докато оризът се посвари.
Слага се месото от раци и всичко се подправя със сол, пипер и лимонов сок. Отново се поставя за 3 мин. на огъня и след това се отстранява.
Преди поднасяне се поръсва с пресен копър.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft