Освежаващ ягодов десерт
15 Юли 2013
17165
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Ягодите се пюрират с виното и пудрата захар и сместа се слага да заври. Прибавя се нишестето и се вари до готовност. Готовата смес се насипва в десертни купички или чашки, за да се охлади. От разбитите със захарта и солта белтъци се приготвя гъст сняг, от който се шприцоват малки целувки върху овлажнена хартия за печене. Готовите целувки се пускат за около 4 минути във вряща вода. С тях се украсява охладения ягодовия крем, като по желание се добавят още пресни плодове, ядки и пр. Десертът се оставя в хладилник до поднасянето му!
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари