Кашкавалът е перфектен както самостоятелно, така и като допълнение към всяко едно ястие. Разтопен и хрупкав ... Невъзможно е да му устоиш! И ако парче кашаквал просто лежеше във вашия хладилник, открихме, че е безсрамно вкусно приготвен по този начин
Кашкавалени бисквитки
„Толкова лесно !“ Силно препоръчваме да направите това просто и невероятно вкусно изкушение. Влюбихме се в него от първата хапка! Нямате време да се огледате - и чинията вече е празна. Много нежна, хрупкава и най-важното, толкова лесна за приготвяне, че дори и най-мързеливата домакиня ще надвие рецептата
За да приготвите вкусно лакомство ще ви трябва нелепо прости съставки, които определено се намират във всеки хладилник. От посоченото количество съставки се получават средно 20–25 хрупкави кашкавалки. Бягайте в кухнята по- бързо!
СЪСТАВКИТЕ
100 г кашаквал
130 г масло
180 г брашно
2 яйца
1/4 ч.л. сол
ПОДГОТОВКА
Нарежете охладеното масло на малки кубчета и поставете в купа за блендер.
Добавете пресятото пшенично брашно и солта. Смесете всичко добре с миксер или с ръце.
Към получената маса добавете 1 яйце. Отново внимателно разбийте
Кашкавалът добавете към останалите съставки и омесете тестото. Това трябва да се направи бързо, така че маслото да няма време да се разтопи. Оформете топка от готовото тесто, увийте го с прилепнал фолио и сложете в хладилника за половин час.
Вземете охладеното тесто от хладилника, разточете го на дебелина 0,5 см и след това с помощта на чаша или специална форма изрежете бисквитките или друга форма от разточеното тесто .
Покрийте тавичката с пергаментова хартия и наредете кръгчетата тесто.
Смесете 1 жълтък с 1 ч.л. вода и с помощта на четка намажете бисквитките. След това с вилица пробийте тестото на няколко места.
Загрейте фурната до 180 градуса и изпратете тавичката за 15 минути. Хрупкави крекери от кашкавал са готови! Между другото, можете да направите бисквитките необичайни, като ги поръсите например със сусамово или слънчогледово семе. Но трябва да направите това, преди да поставите тестото във фурната.
Любителите на пикантни продукти могат да експериментират с подправки, а някои домакини успяват да смесват нежни бисквити с лук, билки и дори бекон. Много вариации има, най-важното е, че не сте опитвали толкова вкусна домашна бисквитка !